GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 12:29 PM CET, Stu 28, 2014

1.821 KM za Žepčaka Dinu Omerčića

Korisnička ocjena:  / 0

U nedjelju 23.11.2014. godine u KŠC „Don Bosco“ s početkom u 18,00 sati Rukometni klub „Žepče“ ugostio je RK "Krajina" iz Cazina. Utakmica je završila pobjedom gostiju 36:23.

Domaći rukometaši u ovaj dvoboj ulaze konfuzno, dajući gostujućoj ekipi da nametne svoj ritam i u desetoj minuti ostvari značajnu prednost od pet golova.

Prvi pogodak Žepčaka zabilježen je u dvanaestoj minuti i to iz sedmerca. Zatim slijedi još jedna serija gostiju od četiri gola, tako da u dvadesetoj minuti imamo nevjerojatnih 1:9 za goste i naznaku u kojem smjeru će ići ovaj dugoočekivani dvoboj dviju neporaženih ekipa.

Posljednih deset minuta igralo se „gol za gol“ da bi poluvrijeme završilo s osam pogodaka prednosti za goste (8:16).

Drugo poluvrijeme je nastavljeno u ravnopravnoj igri sve do 41. minute, nakon čega gosti serijom od tri gola prvo odlaze na uvjerljivih 11 pogodaka prednosti te još jednom serijom od četiri gola odlaze na rekordnih i pomalo nestvarnih 15 golova prednosti  u 52. minuti pri rezultatu 18:33.

Kraj ovog susreta pripao je domaćim igračima koji koriste slavljeničko raspoloženje gostiju i rezultat smanjuju na konačnih 13 pogodaka zaostatka za raspoloženim Cazinjanima.

Važno je spomenuti da je humanitarni, a ujedno i derbi susret pobudio veliki interes u regiji, tako da pored Žepčaka bilježimo značajan dolazak gledatelja iz Kaknja, Zenice, Zavidovića, Maglaja i naravno vjernih navijača Krajine iz Cazina koji su također podržali našeg sugrađanina Dinu, kako kupovinom ulaznica, tako i sportskim navijanjem.

Rukometni klub „Žepče“ i pored uvjerljivog poraza ponosan je na svoje igrače koji su do sedmog kola bili neporaženi. Sada svima slijedi oporavak i povratak starim pobjedničkim navikama.

Ekipa Žepča u narednom 8. kolu odlazi na obližnje gostovanje u Banoviće kod ekipe "Rudar".

RK ŽEPČE - RK KRAJINA iz Cazina  23:36 (8:16)

Suci: Krhan/Tule - Mostar
Delegat: Spužević - Mostar
Sedmerci: domaći 5/5, gosti 5/4
Isključenja: domaći 2 minute, gosti 10 minuta
Gledatelja: 500

(Rukometni klub "Žepče")


 

 

 

 

 

  • Hitovi: 89

Javni poziv za trajno stambeno zbrinjavanje

Korisnička ocjena:  / 2

 

Općinski načelnik Općine Žepče, u skladu s Odlukom o dodjeli sredstava općinama Zeničko – dobojske županije za pomoć u izgradnji objekata za potrebe obitelji čiji su stambeni objekti uništeni usljed prirodne nepogode, broj /14 od 02.10.2014.godine, koju je donijela Vlada Zeničko – dobojska županija, a kojom je Općini Žepče odobren iznos od 321.300,00 KM, objavljuje:

                      Javni poziv

 

                       za dodjelu novčanih sredstava osobama koji žele samostalno trajno riješiti svoje

                        stambeno pitanje izgradnjom stambenih objekata na zemljištu čiji su oni vlasnici

 

Sve zainteresirane osobe mogu dostaviti svoju prijavu, koja treba da sadrži:

 -          Dokaz o vlasništvu  (posjedovni list ili zemljišno-knjižni izvadak ukoliko postoji) parcele na kojoj se nalazio uništeni objekt

 -          Uvjerenje nadležne službe da je stambeni objekt podnositelja prijave u potpunosti uništen usljed prirodne nepogode

 -          Kućnu listu

 

Prijavu dostaviti u zatvorenoj kuverti, direktno putem Pisarnice Općine Žepče, u roku od sedam dana od dana objavljivanja Javnog poziva na Web stranici   i oglasnoj ploči Općine Žepče.

 

 Dostavljeno:

 -          Oglasna ploča općine Žepče

 -          Web stranica općine Žepče

 

 

                                                                                       OPĆINSKI NAČELNIK

                                                                                     _____________________

                                                                                     MATO ZOVKO dipl.prav.

 

 

  • Hitovi: 429

U Žepču obilježena deveta obljetnica osnutka Oružanih snaga BiH

Korisnička ocjena:  / 2

 Oružane snage Bosne i Hercegovine u suradnji s Općinom Žepče u utorak, 18. studenog 2014. godine upriličile su  prigodnu svečanost povodom  obilježavanja devete obljetnice osnutka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

 Program obilježavanja je započeo u 10,00 sati na poligonu Osnovne škole "Žepče" intoniranjem himne Bosne i Hercegovine.

 Prigodnim pozdravnim riječima nazočnima se obratio zapovjednik Topničke bojne/5. pješačke brigade Vlado Bilić koji je ujedno otvorio i malonogometni turnir organiziran u sklopu obilježavanja devete obljetnice OS BiH.

 Na turniru su sudjelovale četiri ekipe od kojih je najuspješnija bila ekipa Oružanih snaga BiH, dok je drugo mjesto osvojila ekipa Policijske uprave Žepče. Reprezentacija svećenika Žepačkog dekanata zauzela je treće mjesto, a ekipa profesora srednjih škola četvrto.

 Na istom mjestu od 12,00 sati upriličena je i prezentacija operativnih sposobnosti OS BiH u kojoj su sudjelovali pripadnici Vojne policije, Počasne jedinice i Tima za uklanjanje minsko ekspolzivnih naprava OS BiH.

 U sklopu obilježavanja devete obljetnice Oružanih snaga BiH, u večernjim satima s početkom od 20,00 sati u kino dvorani Doma kulture Žepče bit će održan i koncert na kojem će zajedno nastupiti Muzičke  akademije iz Sarajeva i Banja Luke, kao i Orkestar OS Bosne i Hercegovine.

(Radio žepče)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Hitovi: 298

Posjet grobu Ive Lozančića i večer sjećanja na pad Vukovara

Korisnička ocjena:  / 4

Dana 17.11.2014. godine  navršava se 7 godina od pogibije generala Ive Lozančića ,   ratnog zapovjednika 111 xp brigade Žepče.  Lozančić  je za svoga života   obnašao i funkciju zamjenika ministra obrane Hrvatske Republike Herceg-Bosne,  bio je zastupnik u Hrvatskom saboru, te zastupnik u dva mandata u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

PredstavniciUdruge nositelja ratnih odličja općine Žepče  i ZDŽ, kao i članovi zapovjedništva  111 xp brigade posjetili su grob generala Ive Lozančića, položili cvijeće i zapaliti svijeće te uz molitvu prisjetili se svih poginulih branitelja.

U večernjim satima predstavnici udruge zapalili su svijeće ispred prostorija udruge u znak siječanja na Vukovarske žrtve kao i sve hrvatske žrtve u domovinskom ratu.

Istog dana je i mladež HDZ BiH Žepče održala večer sjećanja na pad grada Vukovara i oljetnicu Hrvatske zajednice Herceg-Bosne s koje donosimo slike.

 

 

  • Hitovi: 947

Natječaj za dodjelu stipendija studentima – braniteljima i članovima njihovih obitelji

Korisnička ocjena:  / 1

http://www.opcina-zepce.com/images/stipendije.jpg

Na osnovu člana 11. stav (1) Uredbe o stipendiranju redovnog studija branilaca/branitelja i članova njihovih porodica/obitelji («Službene novine Zeničko-dobojskog kantona» broj 4/14) Ministarstvo za boračka/braniteljska pitanja Zeničko-dobojskog kantona r a s p i s u j e

K O N K U R S  /  N A T J E Č A J

za dodjelu stipendija studentima – braniocima/braniteljiam i članovima njihovih porodica/obitelji

za studijsku 2014./2015.godinu

 Sredstva namijenjena stipendiranju

Za potrebe stipendiranja redovnog studija (redovni i samofinansirajući studij prvog i drugog ciklusa Bolonjskog sistema studiranja) na visokoškolskim ustanovama branilaca i članova njihovih porodica u studijskoj 2014./2015.godini osiguravaju se sredstva u Budžetu Kantona u visini od (najmanje) 10% ukupnih budžetskih sredstava Ministarstva za boračka pitanja u 2015.-oj godini.

-          Visina stipendije određuje se u sljedećim iznosima:

1)      za prvu godinu studija ………………..…. 800 KM;

2)      za drugu i ostale godine studija ……… 1200 KM.

-          Isplata stipendija se vrši u osam jednakih mjesečnih rata koje iznose :

1)      za prvu godinu studija ………………..…. 100 KM;

2)      za drugu i ostale godine studija ……….   150 KM.

Tekst konkursa čitajte klikom ovdje

Prijavni obrazac možete preuzeti klikom ovdje

 

  • Hitovi: 260

Kolekcionar iz Golubinje Mladen Cvitanović parkirao lokomotivu u svoje dvorište

Korisnička ocjena:  / 4

Mladen Cvitanović (60), gotovo više od četiri decenije živi u Norveškoj, ali ljubav prema rodnom mjestu između Zenice i Žepča, Golubinji, nikada nije prestala. Naprotiv, iz godine u godinu postaje sve jača i jača. Oženjen je Norvežankom, koja je također zaljubljena u rodno mjesto svoga supruga.
Mladen Cvitanović je jedan od rijetkih koji uspijevaju ispuniti svoje snove. Kolekcionar starina i zaljubljenih u oldtajmere u dvorištu rodne kuće u Golubinji postavio je šine i lokomotivu. Renovirana ponosno stoji u neposrednoj blizini glavne saobraćajnice i privlači pažnju brojnih građana.
 
- Lokomotiva u voznom stanju - 

 

Cvitanović je lokomotivu kupio od Željezare Zenica. Proizvedena je 1954. godine, a nakon renoviranja je opet u voznom stanju.

 U razgovoru za Anadolu Agency (AA) Cvitanović priča o svom hobiju, ljubavi prema rodnom mjestu...

 Rodio se u Golubinju, a sa 17 godina je otišao u "bijeli svijet". Iako je prije više od 40 godina napustio Golubinje, ono, kako kaže, nikada nije otišlo iz njega.

 U svoje rodno mjesto se prvi put vratio 1984. godine kada se ponovo probudila ljubav prema rodnom kraju. U razgovoru za AA kaže da mnoge ljude zanima zašto je kupio lokomotivu.

 "Moj pokojni djed je poginuo na željeznici i lokomotivu sam kupio, na neki način, u čast njega", ispričao je Cvitanović.

 Kako kaže, sve je počelo kada je jednoga dana otišao u Željeznicu u Zenici da kupi pragove. Tada je vidio lokomotivu.

 "Tražio sam da je renoviraju i dovedu u vozno stanje. Lokotiva je sa druge strane jedan dio historije i meni je jako žao vidjeti kada se stvari, kao što je lokomotiva, tope i idu u staro željezo. Ja to ne dam", pojasnio je Cvitanović.

 - Uspomena vrijedna 100.000 KM - 

 Kupovinom lokomotive i starih stvari Cvitanović se vraća svojim korijenima. Koštala je oko 100.000 KM, a sada je u voznom stanju. Rukovodstvo Mittala je, prema njegovim riječima, jako zadovoljno jer je lokomotiva ostala u BiH.

 Ranije su renovirali dvije lokomotive. Jedna je otišla u London gdje se koristi za prevoz turista u tom gradu.

 "Trebaju mi doći još dva vagona i u narednom periodu će se lokomotiva paliti svake subote. Pružit ćemo još nekih 70 metara pruge tako da će se stanovnici i zaljubljenici u lokomotive moći vozati svake subote", ispričao je Cvitanović.

 Posebno je iznenađujuće, kako kaže, koliko su ljudi zainteresovani za lokomotivu. Za kupovinu Cvitanovićeve lokomotive bili su zainteresovani i Izraelci, ali ipak je bilo bolje da ona ostane u BiH.

 "Danas ne postoji mnogo ovakvih lokomotiva koje su u voznom stanju", kazao je Cvitanović.

 Zbog ljubavi prema tradiciji i rodnom mjestu Cvitanović je renovirao i rodnu kuću, sve je autentično i u prvobitnom obliku.

 "Imam mnogo i starih auta. Ovdje ću da napravim muzej od starih stvari kojima ću prikazati život nekada na ovim krajevima", pojasnio je Cvitanović.

 - Vlasnik aviona Galeb G4 - 

 Ovaj kolekcionar ne misli stati na ovome. Nedavno je kupio i avion u Srbiji.

 "I to je jedan dio naše historije. U pitanju je stari JNA avion - Galeb G4. Star je oko 30-tak godina. Sada imamo malih komplikacija jer spada u vojnu opremu. Postoji procedura, ali nadam se da će u Golubinji biti za mjesec", ispričao je Cvitanović za AA.

Kako kaže, zabrinjavajuće je da se danas prave šoping centri, a da se gube vrijednosti stvari koje imaju historiju.

 "Svi ruše stare kuće i prave nove, moderne. Ja sam samo renovirao staru kuću u kojoj sam rođen. Sve je opet napravljeno od starog materijala. Ja sam zaljubljenik u starine i tradiciju", pojasnio je Cvitanović.

Cvitanović posjeduje i 32 oldtajmera.

"Imam nekoliko u BiH, zatim u Americi, Norveškoj. Oldtajmere iznajmljujem i za snimanje filmova", ispričao je Cvitanović.

 

Izvor: Cafe.ba

  • Hitovi: 370

Vrijeme u Žepču

7°C

Žepče

Light Rain

Humidity: 100%

Wind: 4.83 km/h

  • 28 Nov 2014 13°C 8°C
  • 29 Nov 2014 16°C 8°C

Društvene mreže