GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 11:38 AM CEST, Oct 9, 2015

Biro rada Žepče privremeno preselio na drugu lokaciju

User Rating:  / 0

Biro rada Žepče obaviještava neuposlene osobe i poslodavce, da je zbog sigurnosnih  i tehničkih razloga privremeno preseljen od 8.10.2015. godine, u prostor Doma kulure Žepče, IV. kat-ulaz od džamije.

Sva prava i obveze koje imaju korisnici Biroa i dalje možete ostvariti radnim danom od 7:30 – 13:00 sati, na privremenoj lokaciji Biroa rada u Domu kulture Žepče.

 • Hits: 103

Žepčaci na druženju nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ u Varešu

User Rating:  / 1

Dana 03.10.2014. godine u organizaciji Udruge nositelja ratnih odličja HVO Zeničko-dobojske županije  upriličeno Tradicionalno druženje nositelja ratnih odličja HVO  ZDŽ  koje je ove godine održano u Varešu  a okupilo nositelje ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane  iz Vareša ,Usore, Tešnja,  Komušine, Maglaja, Zavidovića i Žepča. Za sve sudionike druženja udruga je osigurala  besplatan autobusni prijevoz tako da je na ovom druženju sudjelovao veliki broj članova udruge iz Usore,  Maglaja  i Žepča.

Druženje je započelo okupljanjem sudionika druženja i gostiju ispred župne crkve  u Varešu gdje je upriličeno polaganje   vijenca i paljenjem svijeća na Središnjem spomen obilježju poginulih branitelja HVO Vareš. . Nakon toga sudionici druženja zajedno sa gostima su dočekani od strane fra Mirka Majdančića  u župnoj crkvi u Varešu  gdje je održano  predstavljanje crkve kao i župa Vareša .  Sveta misa za poginule branitelje  održana je u staroj crkvi SV. Mihovila koju je predvodio  fra Mirko Majdančić. Na samom  početku mise fra Mirko Majdančić   iskazao je  veliko zadovoljstvo  što se ovo druženje  pripadnika HVO održava u Varešu kao i zadovoljstvo da se misa po prvi put u zadnji pet godina  za održava u najstarijoj očuvanoj crkvi u Bosni i Hercegovini . Po završetku mise sudionici ovog druženja obišli su spomen sobu poginulih branitelja HVO Vareš, etno sobu u Varešu i uputili se u razgledavanje grada Vareša. Središnja ceremonija  druženja održana je u domu „ Soca „

U uvodnom dijelu programa sve nazočne pozdravio je predsjedavajući OV Vareša gosp. Zdravko Marošević nakon čega je prikazan film o realiziranim aktivnostima udruge u proteklih godinu dana . Predsjednik udruge Dragan Janko zahvalio se svima koji su podržali tradicionalno druženje nositelja ratnih odličja HVO,   kako svojim dolaskom tako i pruženom pomoći u organizaciji i realizaciji ove aktivnosti,   te najavio nove aktivnosti koje će udruga realizirati u narednom periodu.  Ovom prigodom predstavnici udruge za pomoć u provedbi ovog druženja  dodijelili su zahvalnicu   Ministarstvu za braniteljska pitanja ZDK,  kao i zahvalnicu gospodinu Mati Paviću za nesebični doprinos u utemeljenju i razvoju udruge nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ.

U nastavku programa  upriličen je  domjenak uz prigodnu glazbu za sve sudionike ovoga Tradicionalnog druženja nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ.


 

 {jcomments off}

 • Hits: 342

Mustafa otišao u zasluženu mirovinu

User Rating:  / 4

Juče 30.09.2015. god. su dva uposlenika JP „Komunalno“ Žepče odradila svoj posljednji radni dan u ovome poduzeću i otišli u zasluženu mirovinu.Radi se o Mustafi Muharembašiću koji je u ovom poduzeću radio 40 godina i Izetu Aliću koji je u ovom poduzeću radio 21 godinu a također je napunio 40 god. radnog staža.

Tim povodom u poduzeću je organizirana skromna svečanost na kojoj su imenovanim uručeni prigodni pokloni te im u ime svih uposlenika poduzeća prenesene želje da mirovinu uživaju dugo uz puno zdravlja i obiteljske sreće.

Mustafu vjerovatno poznaje većina stanovnika općine Žepče.Radi se o čovjeku vedra duha koji je uvijek raspoložen za priču i šalu i koji nikada nije pravio razliku među ljudima.Svi su mu isti, mladi i stari, bogati i siromašni, Bošnjaci, Hrvati, Srbi.Prema svima se isto ophodio, sve je pitao „Jesi rućo“ i „Ljutiš li se nešto na mene“.Ustrajno je negodovao zbog toga što ljudi bacaju kruh po ulici i u smeće jer smatra da kruh nije samo obična hrana i da se prema kruhu treba odnositi sa posebnim poštovanjem.

Brojne su anegdote iz mustafinog života ali sve one kazuju da se radi o jednostavnom i poštenom čovjeku koji je život prihvatio onakvim kakav jeste i koji ga živi na neki svoj poseban način.Unatoč svemu on je dobar hranitelj svoje brojne obitelji.

Mustafa je navikao na život na ulici i na svakodnevne kontakte sa ljudima te se nadamo da ga odlazak u mirovinu neće spriječiti da i dalje povremeno dođe u grad i upita nas „Jesi rućo“.Smatrajući da bez njega nećemo moći grad držati čistim nesebično se ponudio: „Kad se grad zaprlja slobodno me zovite, ja ću vam pomoći da ga očistite“.

Mustafi i Izetu želimo da dugo godina uživaju u mirovini te da ih prati zdravlje i sreća.

Direktor i uposlenici JP "Komunalno" Žepče.

 

 

 

 

 • Hits: 2122

Raspisan javni natječaj za izdavanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u žepačkom polju

User Rating:  / 2

Općina Žepče je raspisala javni poziv za dodjelu poljoprivrednog zemljišta u Zakup:

Broj: 01/1-05-977/15              

Žepče, 23.09.2015.godine

             Na temelju članka 39. Statuta općine Žepče („Službeni glasnik općine Žepče“ broj 4/09), Odluke Općinskog vijeća o privremenom  korištenju zemljišta u Žepačkim poljima broj: 01-23-140/2015 od 16.09.2015. godine, i Zaključka  Općinskog vijeća broj 01-23-149/15 od 16.09.2015.godine, Općinski Načelnik objavljuje

J A V N I   P O Z I V

 

Za podnošenje zahtjeva za privremeni zakup poljoprivrednog zemljišta u Žepačkim poljima u 2015/2016 godini  

 

 1.Predmet Javnog poziva je zakup poljoprivrednog zemljišta u Žepačkim poljima za sjetvu jednogodišnjih kultura po označenim parcelama:

 

 1. Parcela zvana Trišnjica od Regionalnog puta Žepče- Zavidovići površine 1 ha ( širina  parcele 50 m)
 2. Parcela od završetka parcele 1 do završetka poslovne zone Polja ukupne površine 8,7 ha
 3. Parcela zvana Osmužnica od KŠC Don Bosco Žepče do puta kroz Žepačko polje površine 7 ha
 4. Parcela zvana Osmužnica od puta kroz Žepačko polje do Prečistača otpadnih voda površine 15,3 ha 

 2.  Pravo sudjelovanja  imaju fizička i pravna lica sa teritorije općine Žepče koja se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom. Prvenstvo zakupa nad parcelom broj 1. zvana Trišnjica će se dati Zakupoprimcu iz prethodne godine, ukoliko isti pokaže interes, zbog korektnog održavanja putnog pojasa uz Regionalni put Žepče- Zavidovići.

 3. Početni iznos zakupnine je 100 KM/ha parcela broj 1 i 2 zvane Trišnjica  i 150  KM/ha parcela zvane

 „Osmužnica.

 4. Vrijeme trajanja zakupa je jedna ekonomska godina tj. 30.09.2016.godine kada ističu sva prava zakupoprimca na zakupljeno zemljište.

 5. Uz  zahtjev je potrebno priložiti :  zahtjev sa uplaćenom pristojbom od 4 KM, ponudu cijene zakupa, program korištenja , dokaz o izmirenim dugovanjima iz prethodnog perioda zakupa za zakupoprimce koji su sklopili ugovor  o zakupu u prethodnoj godini .Zahtjev se može podići na info centru općine Žepče.

 6. Zahtjev se podnosi na pisarnicu Općine Žepče u zatvorenim kovertama sa naznakom  „Povjerenstvu za zakup zemljišta u Žepačkim poljima u 2015/2016 godini“ koje će zahtjeve obraditi prema kriteriju najveći ponuđeni iznos zakupa i predložiti poljoprivrednike sa kojima će Općinski Načelnik sklopiti Ugovor o privremenom zakupu.

 7. Zakupnina za 2015/2016. godinu se plaća prije sklapanja Ugovora.

 8. Javni poziv ostaje otvoren do 01.10.2015.godine . Isti će biti objavljen na oglasnoj ploči općine Žepče  i web stranici općine Žepče www.opcina-zepce.com.Otvaranje ponuda- zahtjeva će biti obavljeno 02.10.2015. godine  u  13,30 sati u uredu broj 13. Neblagovremene i nepotpune ponude se neće uzimati u razmatranje.

 9. Općina Žepče zadržava pravo da ne prihvati niti jedan zahtjev ili da poništi javni poziv prije potpisivanja Ugovora a da pri tome ne snosi nikakvu odgovornost prema podnositeljima zahtjeva.             

 • Hits: 229

Bajramska čestitka

User Rating:  / 23

U povodu Kurban - bajrama, svim muslimankama i muslimanima općine Žepče, upućujem najiskrenije čestitke i želje da blagdan provedu u ozračju mira i radosti sa svojim najmilijima.

Općinski načelnik 

Mato Zovko

 

Svim Bošnjacima i Bošnjakinjama Islamske vjere upućujem iskrene čestitke povodom Kurban – bajrama sa željom da ga provedu u miru, sreći i zadovoljstvu.

 Radost Bajrama podijelite sa siromašnim, nemoćnim, obespravljenim, bolesnim, a posebno sa susjedima svojim.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

 

Predsjedavajući OV Žepče

 Muhamed Jusufović

 


 

 • Hits: 2587

Izdvojeno

U Žepču postavljeni parking aparati

U Žepču postavljeni parking aparati

U cilju osuvremenjavanja i olakšavanja usluga naplate parkinga u gradu Žepču nabavljena su i instalirana 2 parking aparata. Isti su postavljeni u centru grada u ul. Prvoj. Vrijeme naplate: od 7 do...

30-07-2015 Hits:967 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:1180 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more

Vrijeme u Žepču

13°C

Žepče

Light Rain

Humidity: 100%

Wind: 3.22 km/h

 • 10 Oct 2015 14°C 10°C
 • 11 Oct 2015 13°C 6°C

Društvene mreže

Untitled