GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 7:36 PM CET, Pro 17, 2014

                          

Vlada ZE DO županije odobrila financijska sredstva za Lovnicu i Milišić

Korisnička ocjena:  / 2

Na 192. Sjednici Vlade Zeničko-dobojske županije (u srijedu 19.11.2014.g.) donesena je, između ostalog, Odluka o učešću ZDK u sufinansiranju radova na rekonstrukciji lokalnog puta u naselju Gornja Lovnica u Općini Žepče sa iznosom od 80 tisuća maraka. Put će zajedničkim sredstvima graditi Federalno ministarstvo raseljenih osoba, Zeničko-dobojska županija i Općina Žepče.

Odobrena su i sredstva Mjesnoj zajednici Milišići u Općini Žepče kao učešće Zeničko-dobojske županije u radovima na rekonstrukciji i asfaltiranjunputa u ovoj mesnoj zajednici. Po ovoj odluci biće izdvojeno 60 tisuća KM.

Slična je i Odluka, ali u iznosu od 30 tisuća KM koje će biti iskorištene kao pomoć  na sanaciji nekoliko puteva u Mjesnoj zajednici Brnj u Općini Kakanj. Federalno ministarstvo raseljenih osoba participiraće ove radove sa 50 tisuća, a Općina Kakanj sa 17 tisuća KM.

Uz ostalo zaključeno je da se odobre sredstva koja će putem Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva biti u formi poticaja isplaćena za otkupljivanje i zamrzavanje jagodičastog voća . Odobren je iznos od 20.137 KM na zahtjeve koje su podnijela dva otkupljivača (iz Zenice i Visokog). Sredstva su, inače, dio Programa utroška Budžeta ZDK za revitalizaciju poljoprivredne proizvodnje nakon stanja prirodne nesreće, uz Program poticaja za 2014. Godinu.

 

  • Hitovi: 158

PU Žepče: Obavijest

Korisnička ocjena:  / 1

Zbog nastupajućih blagdana, na području općine Žepče znatno će se povećati broj ljudi i vozila čime će biti otežan promet, posebno u gradu, na parkiralištima tržnih centara i ugostiteljskih, kao i vjerskih objekata.

Stoga apeliramo da budete strpljivi tijekom vožnje, te se pridržavate prometnih propisa, a posebno apeliramo da ne upravljate vozilom pod dejstvom alkohola.

Pored navedenog, bitno je da svoja vozila osigurate i zaštitite od krađe (elektrozaštita, mehanička zaštita i sl.), jer u vrijeme blagdana postoji veća vjerojatnoća krađa i pokušaja krađa.

Također, u vrijeme odlazaka na misu polnoćku ili tijekom prolave Nove godine preporučuje se da netko od punoljetnih članova obitelji uvijek ostane kod kuće.

Ovakvim načinima postupanja spriječit će se prometne nesreće, krađe i dr., a time i štetne posljedice po ljude i materijalna dobra.

Za sve intervencije policije možete besplatno nazvati na broj 122 ili u Centralu PU Žepče na broj 880-381

PU Žepče 

  • Hitovi: 182

Predviđeni Proračun Općine Žepče za 2015. godinu iznosi 7.485.500,00 KM

Korisnička ocjena:  / 0

Javna rasprava na Nacrt Proračuna Općine Žepče za 2015. godinu i Nacrt Odluke o izvršenju Proračuna Općine Žepče za narednu godinu koju je Općinsko vijeće usvojilo na 21. sjednici, održana je 12. prosinca 2014. godine u sali Općinskog vijeća u Domu kulture Žepče.

 Javnu raspravu je predvodio pomoćnik Općinskog načelnika Službe za gospodarstvo i financije Namik Malićbegović, a istoj su nazočili i Kata Širić, vijećnici OV Žepče, pravobranitelj Tomislav Batarilo, predstavnice Razvojne agencije Žepče, predstavnici mjesnih zajednica, predsjednik Izvršnog odbora Udruženja umirovljenika/penzionera Općine Žepče Vlado Marković, predstavnici KŠC "Don Bosco" Žepče, te mediji.

 Predviđeni Proračun Općine Žepče za 2015. godinu iznosi 7.485.500,00 KM.

 I pored toga što je informacija o održavanju javne rasprave bila objavljena u medijima, slaba posjećenost i ovog puta je bila razlog nezadovoljstva gospodina Malićbegovića koji je naglasio da je ovo proračun građana općine Žepče, a ne institucije Općine Žepče.

 “Mi se trudimo da se sredstva iz Nacrta utroše transparentno i da se zna gdje je utrošena svaka marka. Ono što nas brine i čime nismo zadovoljni jesu sredstva iz viših nivoa vlasti, a što se ponavlja iz godine u godinu. Ta sredstva su sve manja i manja, a nažalost, ni u ovoj godini ne očekujemo puno. Nadamo se da će se uspostavom nove vlasti vratiti i kapitalna ulaganja, što će značiti i više sredstava za  infrastrukturu općine Žepče", istaknuo je između ostalog Namik Malićbegović.


 

 

 

 

  • Hitovi: 107

Folklorni ansambl "Ivan Goran Kovačić" iz Zagreba oduševio igrama i plesovima

Korisnička ocjena:  / 0

Žepčanke i Žepčaci su u subotu 13.12. 2014. godine imali prigodu uživati u pjesmama i plesovima iz cijele Hrvatske koje su na pozornici Doma kulture Žepče izvele članice i članovi Studentsko kulturno-umjetničkog društva „Ivan Goran Kovačić“ iz Zagreba.

Za kratko vrijeme pozornicu su ispunili veseli zvuci narodnih pjesama i plesova Zagorja, Prigorja, Posavine, Moslavine, Međimurja, Podravine, Turopolja, Slavonije, Baranje, Istre, Like, otoka Krka, Dalmacije (Split, otok Korčula, Dubrovnik), bačkih Hrvata-Bunjevaca, Hrvata iz mađarske Podravine, te gradišćanskih Hrvata.

Mnogobrojni posjetitelji su mogli uživati i u bogatstvu narodnih nošnji iz cijele Hrvatske, dijelom originalnih, od kojih se neke procjenjuju kao muzejska vrijednost.

Uz goste iz Zagreba nastupile su i žepačke snage HKUD „Ognjišta“ Lug-Brankovići, čiji su članovi prikazali svadbene običaje žepačkog kraja.

Folklorni ansambl ''Ivan Goran Kovačić'' osnovan je 1948. godine kao jedna od prvih sekcija istoimenog Studentskog kulturno umjetničkog društva, a pod okriljem Sveučilišta u Zagrebu.

Ansambl djeluje s ciljem očuvanja bogatstva kulturne raznolikosti hrvatske pučke i gradske tradicije. Generacije ''Goranovaca'' su postepeno afirmirale vlastiti identitet u širokom polju hrvatske kulture, paralelno održavajući ljubav prema svirci (tambure i tradicijski instrumenti), plesu i pjesmi kao i nošnjama.

Ansambl je sa svojim repertoarom sudjelovao na brojnim smotrama folklora u Hrvatskoj, a predstavio se Hrvatima i strancima u većini zemalja Europe, zatim u SAD-u, Kanadi, Kini, Brazilu, Venezueli, Peruu, Meksiku, Novom Zelandu, Australiji i Izraelu.

Za svoj rad Ansambl je osvojio mnogobrojna priznanja u zemlji i inozemstvu.


 

 

 

 

 

 

  • Hitovi: 1050

Božićni koncert učenika i nastavnika Glazbene škole

Korisnička ocjena:  / 0

Božićni koncert učenika i nastavnika Glazbene škole „Katarina Kosača-Kotromanić“ Žepče bit će održan u petak, 19.12.2014. godine s početkom u 18,00 sati u crkvi sv. Ante Padovanskog u Žepču.

 Na programu će se naći božićne pjesme i skladbe iz klasičnog repertoara.

  • Hitovi: 57

Obavijest o isključenjima el. energije

Korisnička ocjena:  / 0

JP ELEKTROPRIVREDA HZ-HB DP CENTAR POSLOVNICA ELEKTRO-ŽEPČE OBAVJEŠTAVA potrošače električne energije da će zbog radova na elektroenergetskom postrojenju struja biti isključena na sljedećim trafostanicama:

Ponedjeljak, 15. prosinca 2014. godine u terminu od 9,00 do 12,00 sati

 TS BRANKOVIĆI 1
TS DONJI LUG 2

 Utorak, 16. prosinca 2014. godine u terminu od 9,00 do 12,00 sati

 TS RADOVLJE, ORAHOVICA 2, PILANA PRAVDIĆ, OSOVAC, OSOVAC 2, LUPOGLAV 2-ŠKOLA, LUPOGLAV 1-BADO, TS TK VINIŠTE, TS VINIŠTE N.NASELJE, VINIŠTE 2-VRELA, VINIŠTE 3-BRDO, SARAJLIĆI, SMAJIĆI, LJESKOVICA 1, LJESKOVICA 2, EKO, JASMIN „M“, ANTILOP, DONJA LOVNICA, BISTRICA 2, BISTRICA 1, BISTRICA-RIJEKA i KISELJAK

Za sve dodatne informacije, obratite se dežurnoj službi u radnoj jedinici Žepče na brojeve telefona 881-717 ili 883-134

  • Hitovi: 219

Vrijeme u Žepču

7°C

Žepče

Sunny

Humidity: 76%

Wind: 4.83 km/h

  • 19 Dec 2014 10°C 2°C
  • 20 Dec 2014 9°C 1°C

Društvene mreže