GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 12:16 PM CEST, Jun 24, 2016

Obilježen završetak radova uređenja spomen obilježja pukovnika Josipa Karimović Grabe u vojarnoj „JKG“ Žepče

User Rating:  / 1

U vojarni „Josip Karimović Grabo“ dana 22. lipnja 2016.godine polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na spomen obilježju pukovnika Josipa Karimovića Grabe obilježen je završetak radova na uređenju spomenika pukovniku Josipu Karimoviću Grabi koji se nalazi na ulazu u vojarnu.

Cvijeće su položili i svijeće upalili pripadnici Udruge nositelja ratnih odličja HVO  Žepče,  ispred općine Žepče općinski načelnik gospodin Mato Zovko i gospodin Ilija Barešić i pripadnici Topničke bojne  5.pbr OS BiH.

Zapovjednik bojne pukovnik Vlado Bilić iskoristio je prigodu da se zahvali svima koji su pomogli da se ovaj projekt uspješno realizira, a za iskazanu srdačnu i financijsku potporu za uređenje spomen obilježja zahvalnice je uručio: predsjedniku udruge nositelja ratnih odličja HVO Draganu Janko i   općinskom načelniku gospodinu Mati Zovki.

Sama realizacija ovog  projekta proistekla je iz veoma uspješne i dobre suradnje pripadnika topničke bojne 5.pbr OS BiH i lokalne zajednice u općini Žepče.

Tijekom domovinskog rata do dana pogibije  30.01.1994. godine Josip Karimović Grabo,   zapovijedao je specijalnom postrojbom Uskoci i Kobre iz  sastava 111xp brigade HVO.              Pukovnik Josip Karimović Grabo  je  podhumno odlikovan najvišim ratnim odličjem  za  svoja djela  tijekom domovinskog rata  a u  znak sjećanja  na ovog ratnog zapovjednika,  vojarna  OS BiH u Žepču  nosi njegovo ime  .

{jcomments off}

  • Hits: 132

Povodom 24. obljetnice održana sv. misa za poginule pripadnike postrojbe Anto Bruno Bušić

User Rating:  / 0

Povodom 24. obljetnice od  utemeljenja prve profesionalne postrojbe na prostorima Žepčkog  kraja, bojne Andrija Tadić iz sastava postrojbe  Anto Bruno Bušić , u župnoj crkvi u Osovi , održana je sv. misa za poginule pripadnike postrojbe. Sv. misu je  predvodio fra Miroslav Jonjić  na kojoj je nazočio veliki broj pripadnika postrojbe sa prostora Žepčakog kraja, pripadnika postrojbe iz Posušja, Livna i Jajca ,  predstavnika braniteljski udruga, prijatelja postrojbe, dužnosnika i župljana župe Osova.

Na spomen obilježju  poginulim pripadnicima postrojbe bojna Andrija Tadić  u Osovi  , nakon svete mise , položeni su vijenci i zapaljene svijeće od strane predstavnika udruge Anto Bruno Bušić Žepče  kao i predstavnika braniteljski udruga HVO.

Nastavak proslave utemeljenja postrojbe bojna Andrija Tadić  ,   upriličen je  u lovačkom domu Ozimica na kojoj su bili mnogi prijatelji postrojbe i prijatelji iz Hercegovine.

{jcomments off}

  • Hits: 686

Za Lokalne izbore u Žepču svoju kandidaturu prijavilo 13 političkih subjekata

User Rating:  / 0

Na stranici Centralne izborne komisija Bosne i Hercegovine objavljene su  preliminarne liste političkih subjekata koji su  prijavili svoju kandidaturu za Lokalne izbore koji se održavaju 2. listopada 2016. godine.

Na predstojećim izborima glasači u Žepču  birat će između 13 političkih subjekata. Od njih 13  šest stranaka  imaju kandidata za načelnika općine:  Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine, Hrvatska demokratska zajednica  Bosne i Hercegovine , SDA ‐ Stranka demokratske akcije,  Hrvatska demokratska zajednica 1990, Savez za bolju budućnost BiH ‐ Fahrudin Radončić i  Hrvatska seljačka stranka Bosne i Hercegovine. Za načelničku poziciju svoju kandidaturu istaknuo je  i jedan neovisni kandidt,  Nikica Radić.

Preliminarni pregled političkih subjekata 

 1. STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 

2. SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BOSNE I HERCEGOVINE  

3. HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 

4. SDA ‐ STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 

5. STRANKA PENZIONERA / UMIROVLJENIKA BOSNE I HERCEGOVINE 

6.  HRVATSKA STRANKA PRAVA BOSNE I HERCEGOVINE 

7. HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA 1990  

8. STRANKA DEMOKRATSKE AKTIVNOSTI 

9. SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH ‐ FAHRUDIN RADONČIĆ  

10. HRVATSKA STRANKA PRAVA HERCEG‐BOSNE  

11. DEMOKRATSKA FRONTA 

12. NIKICA RADIĆ 

13. HRVATSKA SELJAČKA STRANKA BOSNE I HERCEGOVINE

 

  • Hits: 560

Najava: 11. memorijalni šahovski turnir " Anto Markanović Žepče 2016."

User Rating:  / 1

Šahovski klub „Žepče“ Žepče, organizirat će u nedjelju 19.06.2016. godine sa početkom u 10,00 sati, 11. Memorijalni turnir „Anto Markanović“.

Turnir će se održati u Žepču, restoranu „California" na magistralnom putu između Žepča i Maglaja, kod Tržnog centra "Fis-Zovko".

Turnir se tradicionalno održava od 2006. godine u znak sjećanja na preminulog člana Šahovskog kluba „Žepče“, majstorskog kandidata Antu Markanovića.

Prijave se primaju na dan početka turnira, do 09,30 sati, a početak je u 10,00 sati.

Turnir se igra po Švicarskom sustavu u 9 kola, sa tempom igre od 15 minuta po igraču.

Svi natjecatelji su obvezni donijeti šahovsku garnituru i ispravan elektronski šahovski sat.

Organizator je osigurao ručak za sve sudionike turnira.

Kotizacija za natjecatelje iznosi 20 KM. Kotizacije su oslobođeni igrači koji imaju FIDE titulu,( velemajstori, internacionalni majstori i FIDE majstori). Uplata kotizacije prilikom prijave.

Glavne nagrade:

1.nagrada1.000,00 KM

2.nagrada600,00 KM

3.nagrada400,00 KM

4.nagrada300,00 KM

5.nagrada200,00 KM

Posebne nagrade:

Za najuspješnije žene: prvo mjesto 100,00 KM.

Dječaci (1998.godiše i mlađi): prvo mjesto 100,00 KM.

Najbolji domaći igrač 100,00 KM.

Nagrade nisu kumulativne!

Informacije: Anto Grlić  mob. +387 61 788 633

Šahovski klub „Žepče“

 

  • Hits: 119

Ministar Martić i načelnik Zovko potpisali ugovore u vrijednosti od 210.000 KM

User Rating:  / 3

Općinski načelnik Mato Zovko i Federalni ministar Josip Martić, danas su u Općini Žepče potpisali ugovore o sufinanciranju projekata za sanaciju šteta nastalih usljed poplava i klizišta u 2014., u vrijednosti od 160.000 KM, i ugovor po projektu Utopljavanje zgrada radi uštede energije u visini od 50.000 KM.

Danas su potpisana tri ugovora, a radi se o:
-    Sufinanciranju projekta „Zamjena  krova na Područnoj školi Globarica“, „Izgradnja i saniranje puta u Orahovici i asfaltiranje sportskog poligona“ za koji je Općina osigurala 10.000 KM, a Federalno ministarstvo 100.000 KM.
-    „Utopljavanje zgrade u Područnoj školi Bistrica“ koji Općina sufinancira u iznosu od 11.000 KM, a ministartsvo 50.000 KM, i
-    „Saniranje puta u MZ Ljubatovići za koji će Općina izdvojiti 10.000 KM i ministarstvo 60.000 KM.

Ovom prilikom, Fedralni ministar Josip Martić, najavio je daljnja ulaganja u općinu Žepče od strane Vlade FBiH, među kojima je i projekt nastavka radova na Srednjoj mješovitoj školi Žepče.

Inače, bitno je napomenuti da su ovo grant sredstva Vlade FBiH koja su preko ministarstva upućena općini Žepče za sanaciju šteta od prirodne nesreće , a kada su u pitanju radovi na SMŠ Žepče čija je vrijednost oko 137.000 KM, radi se o kreditnim sredstvima od Svjetske  banke za koja je Skupština kantona i Vlada dala garanciju za vraćanje. Radovi na SMŠ Žepče počinju ovog ljeta tijekom raspusta i bit će završeni do početka nove školske godine.

Također, načelnik Mato Zovko je najavio nastavak radova na novoj zgradi Osnovne škole „Fra Grga Martić“ Ozimica, vlastitim sredstvima, kao i aplikaciju prema Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske,  čijim bi se sredstvima ova škola trebala i završiti.

Načelnik je dodao, da je zadovoljan dinamikom radova, kao i interesom stanovnika općine, koji sve više sudjeluju u sufinanciranju na realizaciji raznih projekata u našoj općini. Za kraj, načelnik Zovko je najavio i raspisivanje natječaja za sanaciju najlošijeg puta na području općine Žepče, a to je put Radovlje-Milišić-Vinište, koji će napokon, na radost brojnih mještana koji ga koriste, dobiti dugo čekano novo ruho.

 

  • Hits: 725

Održana uvodna konferencija projekta"Žene liderice u agrobiznisu"

User Rating:  / 3

 Danas s početkom u 11 sati u prostorijama Udruge poduzetnika i poslodavaca Žepče  održana uvodna konferencija projekta"Žene liderice u agrobiznisu"

Projekt financira Američko veleposlanstvo u Sarajevu, a sufinancira i implementira Udruga poduzetnika i poslodavaca. Ukupna vrijednost projekta je 15 567 američkih dolara.

Na uvodnoj konferenciji projekta su predstavljene glavne aktivnosti projekta koje će doprinijeti ostvarenju krajneg cilja projekta a to je, podržati žene u sektoru agrobiznisa kroz promicanje njihovog liderstva u ovom sektoru ka jačanju privrednog i socijalnog napretka.

Projekat  je namijenjen ženama poduzetnicama koje će kroz isti imati zaokružen proces prizvodnje prerade i plasmana svojih proizvoda. 

Iz Udruge poduzetnika ističu da će i ovaj projekat biti održiv, te da će po završetku nastaviti raditi sa deset korisnica koliko će  biti obuhvaćeno projektom" Žene liderice u agrobiznisu".

Prema riječima Blaženke Ravnjak -projekt kordinatora, radi se o projektu koji će doprinijeti razvoju poduzetništvsa , agrobiznisa, razvoju kapaciteta korisnika projekta i same promocije gospodarstva.

Današnjoj uvodnoj konferenciji projekta "Žene liderice u agrobiznisu nazočio je i načelnik općine Žepče Mato Zovko koji je u svom obraćanju istaknuo važnost inplementacije ovakvih projekata koji će osnažiti  buduće poduzetnice da rade na razvoju obiteljskih gospodartava. Također je pozvao i druge da se uključe u aktivnosti koje vode razvoju i jačanju poljoprivredne proizvodnje a da će im u tim aktivnostima kao i do sada pomoć  i potporu pružiti i Općina zajeno s nadležnim službama i Razvojnom agencijom Žepče.

Nakon prezentacije projekta korisnice su obišle prostorije  u kojima će se vršiti daljnja obrada i prerada voća i povrća do gotovih proizvoda, spremnih za tržište.

 

 

  • Hits: 525

Subcategories

Izdvojeno

U Žepču postavljeni parking aparati

U Žepču postavljeni parking aparati

U cilju osuvremenjavanja i olakšavanja usluga naplate parkinga u gradu Žepču nabavljena su i instalirana 2 parking aparata. Isti su postavljeni u centru grada u ul. Prvoj. Vrijeme naplate: od 7 do...

30-07-2015 Hits:3920 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:3451 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled