GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 6:54 AM CEST, Aug 26, 2016

U Žepču potpisan protokol o suradnji i prijateljstvu s Udrugom veterana 122. br HV iz Đakova

User Rating:  / 1

Danas, 25. kolovoza 2016. godine, članovi Udruge veterana 122. Br. HV iz Đakova posjetili su općinu Žepče gdje su sa Udrugom nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ potpisali protokol o suradnji, koji su dogovorili 11. veljače tekuće godine na Usori prilikom sastanka predsjedništva ovih udruga.

Tijekom današnje posjete gosti iz Đakova i njihovi žepački domaćini prvo su posjetili središnje spomen obilježje u gradu, gdje su položili cvijeće i zapalili svijeće za sve poginule branitelje HVO u proteklom domovinskom ratu. Na spomen obilježju opijelo za sve poginule, predvodio je žepački župnik vlč. Predrag Stojčević. Nakon toga delegacije udruga su obišle spomen sobu poginulim braniteljima i prostorije Udruge nositelja ratnih odličja HVO gdje su domaćini  gostima iz Hrvatske, ukratko objasnili tijek ratnih događaja u Žepču, poslije čega   su obišli i spomenik civilnim žrtvama rata u Kiseljaku kod Žepča.

Članove udruga na prijateljskom sastanku je ugostio  i Općinski načelnik Mato Zovko koji je goste iz Đakova upoznao sa povijesnim činjenicama vezanim uz općinu Žepče, kao i o njezinom današnjem administrativnom uređenju.

Današnja posjeta nastavljena je u restoranu Dioniz gdje su predstavnici Udruge nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ i Udruge veterana 122. br HV iz Đakova potpisali protokol o suradnji i prijateljstvu kojim se nastoji očuvati dignitet hrvatskog naroda ali i razmijeniti obostrana iskustva s ciljem promicanja zajedničkih inicijativa i budućih zajedničkih interesa hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja.

Protokol ispred Udruge veterana 122. br HV iz Đakova je potpisao tajnik Udruge Nenad Bunoza, a ispred Udruge nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ predsjednik Dragan Janko. 

Ovaj protokol u samom svom tekstu je utemeljen na odlukama i jedne i druge Udruge. Protokol je izraz zajedničkog stremljenja na očuvanju digniteta hrvatskih branitelja i Domovinskog rata, očuvanja jedinstva hrvatskog naroda gdje god on živjeo kao i ostvarivanje planova i ciljeva određenih statutima. Potpisnici ovog sporazuma drže da je suradnja prioritetno razmjena iskustava i promicanja zajedničkih inicijativa i budućih zajedničkih interesa od kojih će korist imati pripadnici hrvatskog naroda i hrvatski branitelji. Ove udruge ističu potrebu uključivanja odnosa između institucionalnih organa obiju zemalja te jačanje prijateljskih veza i suradnje između njihovih članova. Mi ćemo zajedno težiti da ova suradnja preraste u međuhrvatsku suradnju, nebitno s koje strane Save živjeli. Također, preko naših prijatelja iz Đakova nastojat ćemo da ostvarimo suradnju i sa ostalim udrugama iz Hrvatske koje su u prijateljskim odnosima sa našim prijateljima iz Đakova kako bi i na taj način pokazali Hrvatsko jedinstvo - kazao je Dragan Janko.

G-din Bunoza je izjavio da mu je iznimno zadovoljstvo što je danas u Žepču, te da je ponosan na Hrvate ovog kraja i njihovu ratnu povijest koja je krvlju ispisana u obrani svojih domova.

Inače, osim predstavnika udruga, današnjem potpisivanju protokola nazočili su i Općinski načelnik Mato Zovko, Izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Ivo Tadić – Iva, ministar u Vladi ZDK Andrej Kajić, kao i pomoćnik načelnika Ilija Barešić.

Tijekom današnjeg dana, predstavnici udruga su posjetili i spomen obilježje poginulim braniteljima Ante Bruno Bušić u Osovi, a nakon Žepča današnja posjeta je nastavljena i u općini Usora gdje će predstavnike udruga ugostiti i predsjedavajući Općinskog vijeća Usore.

 

 

  • Hits: 89

7. rujna otvaranje FIS-a u Žepču

User Rating:  / 1

Veliko otvaranje trgovačkog centra FIS u Žepču na adresi Brankovići bb zakazano je za srijedu 7. rujna 2016. godine u 08,00 sati, potvrdili su danas iz ovog poduzeća.

Nakon kraće stanke, trgovački lanac FIS d.o.o. Vitez se u Žepče ponovo vraća sa vlastitim objektom u čiju izgradnju, opremu i zalihe robe je uloženo 7 milijuna KM. Osam godina uspješnog poslovanja u Žepču i stalna potreba za unapređenjem ponude i usluge motivirala nas je da se odlučimo da izgradimo novi i veći centar. Osim što ćemo kupcima pružiti puno bogatiju ponudu, bit će tu i dodatnih sadržaja kao što su caffe, linija samoposluživanja i sl. u što će se naši posjetitelji moći uvjeriti i sami poručuju iz FIS-a. 

Dobra vijest za dosadašnje radnike FIS-a u Žepču, jeste da se svi oni koji budu željeli sigurno vraćaju na posao, a postojećem kolektivu će se pridružiti i 30-tak novih djelatnika.

Također, povodom otvorenja, iz FIS-a poručuju da su za svoje cijenjene kupce pripremili posebne popuste i cijene za otvorenje, kao i brojne poklone iznenađenja, te promocije i degustacije, a kao kruna svega bit će organizirana i velika nagradna igra u kojoj najsretniji kupac može osvojiti automobil Dacia Sandero. Svi ste pozvani i dobrodošli, poručuju iz FIS-a.

 

 

  • Hits: 1079

Počinje upis djece u vrtić za školsku 2016./2017. godinu

User Rating:  / 1

Iz Dječjeg vrtića „Don Ivica Čondrić“ Žepče, obavještavaju roditelje da će se upis djece u vrtić za školsku 2016./2017. godinu, održati u ponedjeljak 29. kolovoza i u utorak 30. kolovoza u vremenu od 10,00 – 12,00 sati u prostorijama vrtića.

Upisati se mogu djeca uzrasta od 2. – 6. godina.

Na upis je potrebno donijeti:

- Rodni list djeteta ( može i kopija )

- Kopije osobnih iskaznica roditelja

- Liječničko uvjerenje iz Doma zdravlja „Žepče“ ili privatne ordinacije koja radi briseve grla, nosa i analizu stolice.

Napomena da izrada liječničkog uvjerenja traje više dana, stoga ga je potrebno na vrijeme izvaditi. Bez liječničkog uvjerenja djeca ne mogu krenuti u vrtić.

Djecu koja su već pohađala vrtić, potrebno je ponovo upisati, a od dokumentacije dostaviti samo liječničko uvjerenje.

Vrtić počinje sa radom u četvrtak 1. rujna 2016. godine.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj 063/387 140.

 

 

  • Hits: 279

Do 29. kolovoza registracija birača za izbore u Hrvatskoj

User Rating:  / 1

OO HDZ BiH Žepče poziva sve članove i simpatizere koji žele da glasuju za Izbore u RH za XI izbornu jedinicu da se registriraju.

Registrirati se može svakim radnim danom u vremenu od 08,00 do 15,00 sati u uredu HDZ BiH Žepče.

Krajnji rok za registraciju je 29.08.2016.godine (ponedjeljak).

Sa sobom ponijeti hrvatsku putovnicu ili hrvatsku osobnu iskaznicu.

 

 

  • Hits: 127

U Žepču otvorena izložba "Ljudi, događaji, građevine"

User Rating:  / 0

U organizaciji Općine Žepče, Službe za opću upravu i društvene djelatnosti, Općinskog vijeća i Misije OSCE-a u BiH u ponedjeljak, 22. kolovoza sa početkom u 11 sati  u sali Općinskog vijeća Žepče upriličeno svečano otvorenje  izložbe umjetničkih slika i fotografija  s motivima Žepča kao i novinskih članaka pod nazivom" Ljudi, događaji, građevine"

Svečanom otvorenju nazočili su ispred Misije OSCE-a u BiH Daut Bajramović, predsjedavajući Općinskogvijeća Žepče Muhamed Jusufović, pomoćnica općinskog načelnika Službe za graditeljstvo i prostorno uređenje Brigita Lovrić, pomoćnik općinskog načelnika Službe za društvene djelatnosti Ilija Barešić, direktorica JU Opća biblioteka Žepče Sabina Malićbegović,direktorica RAŽ-a Branka Janko, ravnatelj JU Dom kulture Žepče Miroslav Ilić, predsjednik Udruženja UzoR Žepče Dragan Janko, ravnatelji osnovnih škola, sugrađani i predstavnici medija.

Daut Bajramović predstavnik Misije OSCE-a u BiH u svom obraćanju nazočnima zahvalio se na organizaciji ove izložbe, koja je jedna od aktivnosti projekta Društvena povezanosti koji se inplementira u suradnji s općinom Žepče. 

Suorganizatori ovoga kulturnog događaja su : JU Dom kulture Žepče, JU Opća biblioteka Žepče, Udruga za održivi razvoj UzoR Žepče i Mersad Dedović.

Izložbu pod nazivom "Ljudi, događaji, građevine" koja je   postavljena u  sali Općinskog vijeća u Žepču (Dom kulture) zainteresirani posjetitelji mogu pogledati  do 26. kolovoza 2016. godine, radnim danima u terminu od 10,00 do 12,00 sati.

 

 

  • Hits: 321

Žepčaci Ruža i Mato Trogrlić proslavili „Zlatni pir“

User Rating:  / 2

U krugu djece, unučadi, rodbine i prijatelja bračni par Mato i Ruža Trogrlić, u subotu 20. kolovoza  proslavio je svoj zlatni pir te obnovio ženidbenu privolu pod Sv. misom u župnoj crkvi sv. Ante u Žepču. Euharistijsko slavlje povodom ovog lijepog događaja održao je župnik vlč. Predrag Stojčević u koncelebraciji s osam svećenika.

Na osnovu svetopisamskih tekstova vlč. Stojčević progovorio je o važnosti bračne ljubavi. Čestitajući svečarima njihovih 50 godina zajedničkoga života poručio im je kako je bračna ljubav preslika one ljubavi kojom Krist ljubi svoju Crkvu. Završavajući svoju propovijed žepački župnik zahvalio je Mati i Ruži na svjedočenju svoje vjere te što su svoju djecu odgajali u duhu kršćanskih vrijednosti. 

Prije završnog blagoslova u ime najbližih članova obitelji slavljenicima je čestitku  izrekla njihova najmlađa snaha Valentina Trogrlić. „Povodom vaše proslave zlatnog jubileja – 50 godina bračnog života – želimo vam čestitati i poželjeti Božji blagoslov te zdravlje duše i tijela kako biste dočekali i s nama proslavili dijamantni pir. Kroz život ste prošli puno lijepih i manje lijepih životnih situacija. No, mislimo da je najveće bogatstvo koje ste stekli u 50 godina zajedničkog života vaša: četiri sina, dvije kćeri, tri nevjeste, zet i 14 unučadi“, poručila im je Valentina.

Ova svečanost bila je kratki podsjetnik na događaj od prije 50 godina jer su uz „mladence“ bili prisutni i njihovi crkveni kumovi, ali isto tako i dva ministranta koja su služila kod oltara na njihovom vjenčanju.

Vrijedi istaknuti kako je Mato dugogodišnji vijećnik, u narodu poznatiji kao crkveni otac, koji gotovo 40 godina revno stoji na raspolaganju svećenicima koji su djelovali i još djeluju u Žepču. Najbolji pokazatelj koliko je obitelj Trogrlić cijenjena je i nazočnost osmorice svećenika na njihovoj svečanosti, koji su jedan dio svoje službe proveli djelujući u žepačkoj župi.

 

 

  • Hits: 6727

Subcategories

Izdvojeno

U Žepču postavljeni parking aparati

U Žepču postavljeni parking aparati

U cilju osuvremenjavanja i olakšavanja usluga naplate parkinga u gradu Žepču nabavljena su i instalirana 2 parking aparata. Isti su postavljeni u centru grada u ul. Prvoj. Vrijeme naplate: od 7 do...

30-07-2015 Hits:4405 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:3838 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled