GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 11:36 AM CEST, Oct 21, 2016

Poznati konačni rezultati lokalnih izbora

User Rating:  / 0

Centralna izborna komisija objavila je jučer konačne rezultate lokalnih izbora koji su održani u BiH drugog dana mjeseca listopada. Za Općinsko vijeće Žepča koje raspolaže s 25 vijećničkih mandata, na lokalnim izborima se borilo 10 političkih stranka. Pravo glasa je imalo 24.748 građana, od čega je na izbore izašlo njih 18.878.

Prema utvrđenim rezultatima izbora za Općinsko vijeće Žepča, objavljenim na službenim stranicama CIK-a (www.izbori.ba) HDZ BiH je osvojio najveći broj vijećničkih mandata ukupno 14 što je za 4 vijećnika više u odnosu na prethodne lokalne izbore.

Druga stranka po broju vijećnika u Žepču je SDA, koja je u odnosu na prošli saziv Vijeća izgubila 2 vijećnika, tako da će sada imati 6 predstavnika.

Jedan mandat je izgubio i SDP koji je sa 3 vijećnika spao na 2, dok je HDZ '90 u odnosu na prošli saziv Vijeća izgubio 2 vijećnika.

Pored navedenih stranaka u Vijeću će u narednom periodu sudjelovati i 1 vijećnik SBB-a kao i u prethodnom sazivu, te 1 vijećnik novoosnovane stranke A SDA.

Ispod možete pogledati koji su kandidati HDZ BiH ušli u OV Žepča

Ispod možete pogledati koji su kandidati iz SDA ušli u OV Žepče

Kanidati SDP-a koji ulaze u OV Žepča

Ispred HDZ '90 u OV Žepča ulazi Franjo Mostarac, ispred A SDA  Nijaz Derlić i ispred SBB-a Emina Huseinagić.

 

Konačni rezultati za Općinskog Načelnika:

 

  • Hits: 150

U Globarici održani "Dani kruha i plodova zemlje"

User Rating:  / 0

U organizaciji Hrvatskog kulturno umjetničkog društva "Naša baština" Globarica u nedjelju 16. listopada 2016. godine   s početkom u 12 sati na poligonu osnovne škole u Globarici  održana je  manifestacija „Dani kruha i plodova zemlje“. 

Kao i proteklih godina, vrijedne članice i članovi društva pripremili su bogat kulturno zabavni program kojim su ujedno obilježili i šestu obljetnicu postojanja društva.

Tijekom svečanosti predsjednik HKUD Naša baština, Zoran Jozinović,  uručio je zahvalnice  zaslužnim članovima, Jeli Dojmi i Antunu Nikolić, za nesebičan rad i doprinos društvu tijekom protekle godine.

 

  • Hits: 254

Džemal Moranjkić pobjednik 4. šahovskog tirnira umirovljenika u Žepču

User Rating:  / 0

U Gradskoj kavani u Žepču, 15. listopada 2016. godine, upriličena je završnica četvrtog po redu šahovskog turnira umirovljenika općine Žepče.

Prvo mjesto na turniru, osvojio je prošlogodišnji pobjednik Džemal Moranjkić, drugi je bio Nezir Mujičić dok je treće mjesto osvojio Salko Gekić.

Na ovogodišnjem turniru je sudjelovalo 15 igrača, a osim prve trojice koji su nagrađeni novčanim nagradama (prvo mjesto 100 KM, drugo 60 KM i treće 40), simbolično su nagrađeni i najstariji i najmlađi igrač turnira sa po 20 KM.

Najstariji igrač turnira je Tadija Kajić (1935.) dok je najmlađi Mladen Šimić.

Inače, od ove godine, šahovski turnir žepačkih umirovljenika, održava se u sklopu službenog programa proslave Dana općine Žepče.

  • Hits: 109

Žepče: Počeo IV šahovski turnir umirovljenika

User Rating:  / 2

Četvrti po redu šahovski turnir penzionera/umirovljenika otvoren je danas, 08.10.2016., u Gradskoj kafani.  Već tradicionalno, Udruženje penzionera/umirovljenika Općine Žepče održava ovakve turnire, na kojim ljubitelji ovog sporta za svoje vještine mogu osvojiti i nagrade.

Na samom početku turnira, prisutnima se obratio predsjednik Udruženja Vlado Marković, koji se prisjetio članova koji više nisu među nama, Marka Andrića, Dževada Malićbegovića i Joze Ivešića.

Ovog puta na turniru učestvuje 16 šahista, koji će se boriti za jednu od tri nagrade, odnosno za prvo osvojeno mjesto 100 KM, drugo 60 KM i treće 40, dok će se nagraditi i najstariji i najmlađi igrač ovog turnira. 

Po prvi put, šahovski turnir uvršten je i u program obilježavanja Dana općine Žepče, te je općinski načelnik Mato Zovko, u proračunu, odvojio određena sredstva za održavanje pomenutog turnira. 

U ime općinskog načelnika, Mate Zovko, koji je zbog ranije preuzetih obaveza bio spriječen doći lično, turnir je otvorio pomoćnik za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić.

Turnir se igra danas, a naredni mečevi iduće subote 15.10.2016., kada će se znati i pobjednik turnira.

 

 

  • Hits: 150

U Žepču uskoro otvorenje zgrade Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama

User Rating:  / 1

Na području općine Žepče, točnije u Novom naselju, 12. listopada 2016. godine u 12:00 sati održat će se svečano otvorenje zgrade Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama.

Kamen temeljac za izgradnju ovog objekta je položen 03.12.2015. godine, a objekat je izgrađen za potrebe već postojeće Ustanove „Dnevni centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama“ u Maglaju. Broj korisnika ove Ustanove je vremenom prerastao postojeće kadrovske i prostorne kapacitete, koji su i dodatno uništeni usljed katastrofalnih poplava u svibnju 2014. godine.

Projekt izgradnje zgrade dnevnog Centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama u općini Žepče je finanaciran udruživanjem sredstava Vlade SR Njemačke, Vlade ZDK, općine Žepče i privatnih donatora iz Njemačke.

Implementacija projekta je realizirana kroz suradnju Societas humanitatis- Udruženja Humanosti iz Zenice, humanitarne organizacije Terra Tech iz SR Njemačke, općine Žepče, ustanove Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama Maglaj, JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK i kantonalnog ministarstva za rad , socijalnu politiku i izbjeglice u periodu od prosinca 2015. rujan 2016.

Ciljana grupa korisnika Centa su djeca i odrasle osobe s posebnim potrebama s područja općine Žepče, Zavidovići i Maglaj.

 

 

 

  • Hits: 266

3. Gospodarski forum općine Žepče 2016.,"Inovacije u poduzetništvu“

User Rating:  / 1

3. Gospodarski forum općine Žepče, održati će se u četvrtak, 13. listopada/oktobra 2016. godine, u restoranu California Lug Brankovići Žepče.

Organizatori skupa su Razvojna agencija Žepče i Općina Žepče, uz suorganizatore Centar za tehnološki razvoj Brodsko-posavske županije i Ured za međunarodnu suradnju TINTL Vukovarsko-srijemske županije (RH) i Fondacija Mozaik (BIH).

Stručni skup će okupit predstavnike uspješnih start-up kompanija iz BiH i Hrvatske, društvene biznise koje su pokrenuli mladi, predstavnike potpornih institucija za razvoj poduzetništva i donositelje odluka u području politika za mlade u BIH i Hrvatskoj.

-Poštovani poduzetnici, inovatori, studenti i sugrađani, sa zadovoljstvom Vas pozivamo da svojom nazočnošću uveličate 3. Gospodarski forum općine Žepče 2016. koji je posvećen temi „Inovacije u poduzetništvu“ s fokusom na konkurentnost znanja, informacione tehnologije i poduzetništvo mladih.

Molimo Vas da, ukoliko namjeravate doći, svoj dolazak potvrdite putem e-maila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili telefonom na broj +387 32 880-273 najkasnije do 07.10.2016. godine.- poručuju iz RAŽ.

 

 

  • Hits: 624

Subcategories

Izdvojeno

U Žepču postavljeni parking aparati

U Žepču postavljeni parking aparati

U cilju osuvremenjavanja i olakšavanja usluga naplate parkinga u gradu Žepču nabavljena su i instalirana 2 parking aparata. Isti su postavljeni u centru grada u ul. Prvoj. Vrijeme naplate: od 7 do...

30-07-2015 Hits:4648 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:4062 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled