GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 7:09 AM CEST, Jun 26, 2017

Bajramska čestitka

User Rating:  / 0

U povodu Ramazanskog Bajrama , svim Muslimankama i Muslimanima upućujem iskrene čestitke  sa željom da ovaj  veliki blagdan i ostale bajramske dane provedete u radosti i miru, i da radosno ozračje prenesete na svoje sugrađane.

 

Žepče; 23.06.2017.godine                                      OPĆINSKI  NAČELNIK

 

                                                                                           Mato Zovko

 

Svim Bošnjacima i Bošnjakinjama Islamske vjere upućujemo iskrene čestitke i lijepe želje povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama. Neka nam ovo bajramsko vrijeme protekne u radosti, sreći i porodičnom miru. Neka naše žrtve odricanja i molitve tokom cijelog Ramazana budu podstek izgradnji zajedništva i prijateljstva među ljudima i među narodima.  BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Predsjedavajući OV
Muhamed Jusufović

 

Čestitkama se iskreno pridružuje i ZepceOnline tim.

  • Hits: 42

U utorak, 13.06., „Žepački pleter 2017.“ večer izvorne pjesme i folklora

User Rating:  / 4

JU „Dom kulture“ u sklopu „Žepačkog ljeta 2017.“ organizira tradicionalnu večer izvorne pjesme i folklora „Žepački pleter 2017.“ koja se održava u spomen na legende izvorne glazbe Niku Grlića – Ledu i Nevenka Mandurića, pjevače koji su ostavili neizbrisiv trag i dali veliki doprinos očuvanju izvorne pjesme u Žepču i Novom Šeheru.

Pleter će se održati u utorak, 13. lipnja,  s početkom u 20,00 sati, na poligonu Osnovne škole Žepče, a u slučaju lošeg vremena manifestacija će biti premještena na Gradsku tržnicu. 

Kako i priliči ovakvoj manifestaciji, na Pleteru će nastupiti grupe, pjevači i svirači izvorne glazbe, i kulturno-umjetnička društva, koja s ponosom njeguju tradiciju i običaje žepačkog kraja.

Ove godine za vas će pjevati i igrati: Kiki i Matej,  Izvorni dar, Kumovi Šeerci, Župljani, Boro i Mitar, Zvuk Šeera, Novi zvuk, Zlatna Ribica, Braća Kapular, Zlatni momci, te KUD-ovi: Naši korijeni, Ognjišta i Gromovnik, uz pratnju na  šargiji i violini Igora Kontića  i Tomislava Andrića.

Gosti:  Zlatne žice – Janja i Momir,  Mačak i Nemanja

Specijalni gosti večeri: Braća Geljić.

Ulaz slobodan

 

 

  • Hits: 873

Sve je spremno za „Žepačko ljeto 2017“ najveću kulturno zabavnu manifestaciju u gradu

User Rating:  / 0

JU „Dom kulture“ Žepče kao i prethodnih šesnaest, i ove godine organizira „Žepačko ljeto 2017“ najveću kulturno zabavnu manifestaciju u gradu.

Od 13. do 30. lipnja, „Žepačko ljeto 2017“ će kroz pet različitih manifestacija svim posjetiteljima ponuditi zanimljive sadržaje u kojima će sve generacije pronaći nešto za sebe. 

13. lipnja „Žepčaki pleter“ večer izvorne glazbe žepačkog kraja otvara ovogodišnje„Ljeto“ koje će se nastaviti i 15. lipnja, izložbom djela štićenika Dnevnog centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Žepču pod nazivom „Naš čarobni svijet“.

Kao i prošle godine, od 17. do 18. lipnja, bit će upriličena 2. Likovna kolonija „Ismet Čahtarević - Žepče 2017“ koja nosi naziv po istaknutom žepačkom umjetniku Ismetu Čahtareviću.

Datum 27. lipnja, je rezerviran za promociju knjige „Rumba za Zdenku K.“ Željka Kocaja poznatog književnika iz Viteza, dok će ovogodišnje „Ljeto“ biti zatvoreno 30. lipnja, 17. Međunarodnim rock festivalom na kojem će pored grupe ZOSTER nastupiti brojni domaći rock bendovi. 

Inače, cilj „Žepačkog ljeta“ je pružiti niz kvalitetnih i edukativnih sadržaja, kako žepačkoj publici, tako i svim gostima, uz uvijek prisutni akcent ka mladim ljudima, koje Dom kulture nastoji približiti svim dešavanjima kao aktivnim sudionicima istih. 

Generalni pokrovitelj manifestacije je načelnik Općine Žepče Mato Zovko, a pokrovitelji su i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

Zlatni sponzor: Zovko osiguranje

Medijski pokrovitelji: Radio Žepče, Radio postaja Žepče, portali Zepce.ba, Dnevnik.ba i Bljesak.info 

Rezervirajte svoje vrijeme, zaboravite brige i probleme!

Vidimo se na „Žepačkom ljetu 2017“!

 

  • Hits: 363

Dom kulture: U subotu,10. lipnja, humanitarni plesni koncert članova LDF Žepče

User Rating:  / 0

Plesni klub LDF Žepče i Dom kulture Žepče u subotu 10. lipnja, s početkom u 19.30 h organiziraju humanitarni plesni koncert članova LDF-Žepče.

Na koncertu će se predstaviti sve starosne skupine kluba iz Žepča i Brankovića, djeca koja vrijedno treniraju od desetog mjeseca prošle godine.

Na koncertu će biti prikazane sve ovosezonske koreografije s kojima su se članovi LDF-a predstavili na mnogobrojnim natjecanjima i nastupima. Također će nastupiti i ovogodišnja pobjednica Radio festivala Radio Žepča Lea Matijević, a bit će upriličena i posebna revija vjenčanica salona Lili, sponzora koncerta.

Očekuje Vas vesela, rasplesana i šarolika ekipa, ne propustite ovaj sjajan događaj za sve u Žepču – poručuju organizatori.

Ulaz je slobodan, uz napomenu da će na ulazu biti volonteri koji će prikupljati sredstva za osobe sa posebnim potrebama, stoga ste svi pozvani i dobrodošli.

 

 

  • Hits: 213

Određene skupine i raspored odigravanja utakmica ovogodišnjeg veteranskog turnira

User Rating:  / 1

U prostorijama Oratorija u Katoliškom školskom centru u Žepču sinoć je s početkom u 18:30 sati žrijebom određen raspored ekipa po skupinama te  definirani  termini odigravanja susreta. Ove godine će na turniru sudjelovati 16 ekipa koje su raspoređene u 4 skupine. Turnir je humanitarnog karaktera pa će prikupljena sredsta tijekom turnira, kao i do sada, biti dodijeljena najpotrebnijima.

Raspored po skupinama je slijedeći:

Skupina A:                             Skupina B:
HVIDRA   Josip Blek Jopa
Ljubna   Mladoševica
NK Don Bosco roditelji   Mungo Jerry Bistrica
Teletabisi   Maxi - Ožujsko
     
Skupina C:   Skupina D:
Fair Play   Lovnica
Papratnica   Armani
MUP Žepče   Universidad de Čika
MNK Sokoli Feniks   Enigma

 

Raspored i satnica odigravanja utakmica:

1. lipnja 2017. - četvrtak

20:00   HVIDRA  : Teletabisi 
20:45 Josip Blek Jopa  : Maxi Ožujsko
21:30 Fait play  : NKM Sokoli Feniks
22:15 Lovnica : Enigma

2. lipnja 2017. - petak

20:00  Mladoševica  : Mungo Jerry Bistrica
20:45 Papratnica : MUP Žepče
21:30 Arnmani : Universidad de Čika
22:15 Ljubna : NK Don Bosco roditelji 

4. lipnja 2017. - nedjelja

20:00  MNK Sokoli Feniks  : MUP Žepče 
20:45 Enigma : Universidad de Čika
21:30 Teletabisi : MNK Don Bosco roditelji
22:15 Maxi Ožujsko : Mungo Jerry Bistrica

5. lipnja 2017. - ponedjeljak

20:00  Lovnica : Armani 
20:45 HVIDRA  : Ljubna
21:30 Josip Blek Jopa  : Mladoševica 
22:15 Fair Play : Papratnica

6. lipnja 2017. - utorak

20:00  Ljubna  : Teletabisi 
20:45 Mladoševica  : Maxi Ožujsko
21:30 Papratnica : MNK Sokoli Feniks
22:15 Armani : Enigma

7. lipnja 2017. - srijeda

20:00  Mungo Jerry Bistrica  : Josip Blek Jopa 
20:45 MUP Žepče : Fair Play
21:30 Universidad de Čika : Lovnica
22:15 NK Don Bosco roditelji  : HVIDRA

Nakon razigravanja po skupinama u dalje natjecanje prolaze dvije najbolje ekipe iz svake skupine i uslijedit će eliminacijski dvoboji po slijedećem rasporedu: 

9. lipnja 2017. - četvrtak u četvrtzavršnici će se sastati:

19:30  A1  : B2
20:45 B1 : A2
21:30 C1 : D2
22:15 D1 : C2

Dječaci iz NK Don Bosco odigrat će revijalnu utakmicu u 20:00, kao i uoći polufinala i finala u subotu i nedjelju u 19:30 sati.

10. lipnja 2017. - subota, polufinalni susreti igraju se u 20:00 sati i u 21:45 a sastaju se pobjednici susreta A1-B2 : C1-D2 i susreta B1-A2 : D1-C2. U 21:00 sat je na programu revijalna ukakmica.

Finale će se igrati u nedjelju 11. lipnja. Susret za 3. mjesto započet će u 20:15, potom slijedi revijalna utakmica u 21:00 i meč za 1. mjesto u 21:45. Turnir će završiti proglašenjem najboljih ekipa i pojedinaca i zajedničkim druženjem svih sudionika.

 

 

  • Hits: 200

U pripremi veliki projekt navodnjavanja poljoprivrenog zemljišta u općini Žepče

User Rating:  / 2

Dana 19.05.2017. godine Općinski načelnik Mato Zovko, u okviru pripreme  “Projekta razvoja navodnjavanja”, u svom uredu je primio predstavnike Svjetske banke gđu. Mirjanu Karahasanović, te gosp. Luis Samoiloff i gosp. Samvel S. Ghazaryan eksperte iz oblasti investicija u fizičku infrastrukturu sistema za navodnjavanje, njihovo upravljanje i održavanje.

Sastanku su nazočili i Alojz Dunđer, direktor Ureda za implementaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva,  te viši stručni suradnik za poljoprivredu općine Žepče, Luca Dunđer.

Tijekom sastanka se, između ostalog,  razgovaralo o plodnim poljima na području općine Žepče, prisutnim granama poljoprivredne proizvodnje na istima te mogućnostima njihovog navodnjavanja u cilju poboljšanja i intenziviranja poljoprivredne proizvodnje, na dobrobit poljoprivrednika. 

Nakon sastanka delegacija je obišla teren i sa zadovoljstvom se uvjerila da općina Žepče posjeduje značajne  potencijale za realizaciju  ovog projekta . 

 

 

  • Hits: 813

Subcategories

Izdvojeno

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga samo putem parking aparata

Od 01.04.2017. u Žepču naplata parkinga …

Iz JP „Komunalno“ Žepče, obavještavaju sve korisnike gradskih parkirališta u Žepču da će se naplata parkiranja od 01.04.2017. god. vršiti isključivo putem parking aparata.   Svi gradski parkinzi na kojima se vrši...

03-04-2017 Hits:550 Vijesti

Read more

Izdvojeno

Papa Franjo posjetio BiH

Papa Franjo posjetio BiH

Završena je povijesna posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini. Uz riječi upućene mladima naše zemlje „Vi ste proljetni cvjetovi i u vama vidim želju da...

06-06-2015 Hits:4947 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more
Untitled