GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 6:46 PM CEST, Lis 21, 2014

Koordinacija udruga-reakcija na pokušaj prisvajanja državnog zemljišta

Korisnička ocjena:  / 6

Od koordinaije udruga proisteklih iz domovinskog rata dobili smo dopis koji prenosimo u cijelosti:

Datum:  15.10. 2014. godine

 Za:    OPĆINA ŽEPČE

       Općinski načelnik Mato Zovko

          Predmet: Reakcija na pokušaj urušavanja sistema države BiH

                                     - dostavljamo-

              Koordinacija braniteljskih udruga domovinskog rata HVO Žepče , neugodno je iznenađena  sa nedovoljnom i žustrom  reakcijom općinske i županijske  vlasti kao i službi sigurnosti ,  na pokušaje urušavanja zakonodavne i  izvršne vlasti kako općine Žepče  tako i  Bosne i Hercegovine .  Tijekom svoje borbe,   borili smo se i danas stojmo na istom putu , da stvaramo državu u kojoj vlada vladavina prava a ne kaubojština i bezvlašće.   

         Organizirano i  bezobzirno  ponašanje skupina na prostoru općine Žepče,   koje su  ugrozile  javnu sigurnost svih građana,   se moraju   okarakterizirati kao  teži i organizirani oblik ugrožavanja javne sigurnosti  a  sam pokušaj prisvajanja  državne imovine s ciljem izgradnje privatnih  kuća ,  se mora rigorozno kazniti a vođe  koje manipuliraju sa nastradalim se moraju izvesti pred sud.

            Tražimo od vlasti  i službi sigurnosti ,  da žurno sankcioniraju i spriječe daljine narušavanje javne sigurnosti  od pojedinih  skupina  a koje po nama,   imaju za cilj stvaranje ambijenta bezvlašća i  nesigurnosti,    što sve ukupno  može prouzročiti teške  ekonomske i druge posljedice kako za  općinu Žepče tako i za samu BiH.

            Tijekom domovinskog rata,  veliki broj branitelja u obrani  Bosne i Hercegovine  i obrani   Žepča,  ugradio   je svoje živote,  mnogi i svoje  dijelove tijela a veliki dio Hrvata je bio protjeran iz svojih domova.  I pored  svih tih činjenica,  pripadnici Hrvatskog vijeća obrane  kao i obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja ,   nisu mogli dobiti niti kupiti zemljište na lokacijama za koje danas iskazuju interes  pojedine skupine . Ako aktualna Vlast,  dopusti  dodjelu i naseljavanje onih prostora  na kojima  mi nismo mogli dobiti parcele, pozvat ćemo cjelokupnu braniteljsku populaciju da otpočnu zauzimati i pripajati  sve  ono što im  pripada a nije im dodijeljeno kao nagrada  za zasluge   ili kao   naknada za pretrpljene štete tijekom domovinskog rata.

        Pozivamo općinsku vlast i službe sigurnosti da ozbiljno shvate naša nastojanja  i poduzmu  odgovarajuće postupke na  sprječavanju  izazivanja  i ugrožavanja sigurnosti na prostoru općine Žepče .

S poštovanjem,
HVIDR-a,  UNRO HVO,  UDIVDR HVO,  HULDR u BiH,  UOPINB HVO,  UPP“ABB“

   

  • Hitovi: 511

Rezultati izbora u Žepču

Korisnička ocjena:  / 8

Najviše glasova na svim razinama vlasti ostvario je HDZ BiH zajedno s koalicijskim partnerima iz HNS-a, dok su SDA i SBB na drugom, odnosno trećem mjestu.

  • Hitovi: 867

Predstava „Cosa Nostra“ u Žepču 22.10.

Korisnička ocjena:  / 1

Umjetnička grupa „SATYA“ i Centar za kulturu „Sarajevo“ u Žepče donose predstavu „COSA NOSTRA“ koju će na daskama Doma kulture Žepče igrati Minka Muftić i Elma Ahmetović, u srijedu 22.10.2014. godine s početkom od 19,30.

  • Hitovi: 155

Žepčaki umirovljenici dobili pohvalnicu za svoj rad

Korisnička ocjena:  / 2

Na svečanoj sjednici Općinskog Vijeća Žepče održanoj povodom obilježavanja 556 obljetnice imena i Dana Općine Žepče, žepčakom Udruženju umirovljenika/penzonera dodjeljena je pohvalnica Općinskog načelnika gosp. Mate Zovke "za predani rad na dobrobut članova Udruženja i za doprinos normalizaciji života u općini Žepče nakon prirodne nesreće u 2014. godini".

Sigurno da su i neke druge aktivnosti Udruženja dale svoga obola dodjeli ovog priznanja.

Navedeno priznanje uručio je Općinski načelnik Mato Zovko a na svečanoj sjednici preuzeo ga je Vlado Marković predsjednik izvršnog odbora Udruženja.

Ovom prigodom iz Udruženja se zahvaljuju općinskom načelniku, Općinskom Odboru za dodjelu priznanja i Općinskom Vijeću na ovome vrijednom priznanju koje će udruženju dati dodatni stimulans za ostvarivanje boljih rezultata u narednom periodu na dobrobit svoga cjlokupnog članstva i općine Žepče.

 

  • Hitovi: 98

RPŽ o nasilnom uzurpiranju zemljišta Rasadnika

Korisnička ocjena:  / 1

 

Radio postaja Žepče također se oglasila po pitanju uzurpacije zemljišta Rasadnika od strane dijela nezadovoljnih mještana Željeznog Polja. Tekst RPŽ prenosimo u cijelosti.

  • Hitovi: 661

Vrijeme u Žepču

12°C

Žepče

Partly Cloudy

Humidity: 88%

Wind: 4.83 km/h

  • 21 Oct 2014 20°C 11°C
  • 22 Oct 2014 12°C 2°C

Društvene mreže