GK News 2 - шаблон joomla Видео

Log in
updated 6:03 AM CEST, Svi 22, 2015

Glazbena škola „Katarina Kosača Kotromanić“ Žepče ostvarila dobre rezultate na održanim natjecanjima

Korisnička ocjena:  / 0

Nakon završenog V. Kantonalnog i XVIII. Federalnog natjecanja učenika Glazbene škole “Katarina Kosača Kotromanić” Žepče, Uprava škole na čelu sa ravnateljem Perom Zekić, izražava veliko zadovoljstvo na sjajnim rezultatima koje su ostvarili  učenici i nastavnici na natjecanjima.

Ovom prilikom želimo uputiti iskrene čestitke svim natjecateljima, a posebno našim nagrađenim učenicima kao i njihovim nastavnicima/profesorima koji su doprinijeli boljem uspjehu i afirmaciji Glazbene škole, poručuju iz ove škole.

U nastavku vam donosimo pregled natjecanja i rezultata na kojima je nastupilo 10 učenika GŠ „Katarina Kosača Kotromanić“ Žepče

 

REZULTATI UČENIKA SA NATJECANJA:

•V Kantonalno natjecanje učenika glazbe (Zenica, 27.03.2015.)

•XVIII Federalno natjecanje učenika glazbe (Sarajevo, 15.04.-18.04.2015.)

•Sarajevo International Guitar Festival (Sarajevo, 10.04.-13.04.2015.)

 
Učenici osnovne glazbene škole:

•Klavirski duo: Marija Filipović i Josipa Petrović (I kategorija)

Klasa: prof. Kristina Čustonjić i prof. Mirza Huseinagić

I nagrada na V Kantonalnom natjecanju učenika glazbe

II nagrada na XVIII Federalnom natjecanju učenika glazbe

 •Klavirski duo: Lana Mačak i Sara Avdić (I kategorija)

Klasa: prof. Aida Dilaver i prof. Erna Telalović

I nagrada na V Kantonalnom natjecanju učenika glazbe

II nagrada na XVIII Federalnom natjecanju učenika glazbe

•Klavirski duo: Ismihana Vehab i Ana Marić (II kategorija)

Klasa: nast. Marina Kovač

II nagrada na V Kantonalnom natjecanju učenika glazbe

II nagrada na XVIII Federalnom natjecanju učenika glazbe

 
Učenici srednje glazbene škole:

•Duo flauta: Nikolina Šimičić i Sonja Međugorac (III kategorija)

Klasa: Jovana Centelege, prof.

I nagrada na V Kantonalnom natjecanju učenika glazbe

I nagrada na XVIII Federalnom natjecanju učenika glazbe

•Duo gitara: Marko Markanović i Dubravko Tomić (IV kategorija)

Klasa: Ivan Spajić, prof.

I nagrada na V Kantonalnom natjecanju učenika glazbe

I nagrada na XVIII Federalnom natjecanju učenika glazbe

II mjesto na Sarajevo International Guitar Festival

 
•Marko Markanović, gitara

II mjesto na Sarajevo International Guitar Festival

Klasa: Ivan Spajić, prof.

 
•Dubravko Tomić, gitara

IX mjesto na Sarajevo International Guitar Festival

Klasa: Ivan Spajić, prof.

 

  • Hitovi: 133

Održana 26. redovita sjednica Općinskog vijeća Žepče

Korisnička ocjena:  / 1

Jučer sa početkom u 10,00 sati, u sali OV, održana je 26. redovita sjednica Općinskog vijeća Žepče kojoj su pored 24 vijećnika, nazočili i Općinski načelnik s pomoćnicima, predstavnik OSCE-a, Općinski pravobranitelj, mediji i direktori poduzeća čija su se izvješća danas našla na dnevnom redu.

Na samom početku sjednice usvojen je zapisnik sa prethodne 25. sjednice OV, te su postavljena i vijećnička pitanja, nakon čega se pristupilo rješavanju točaka dnevnog reda od kojih je prva bila Izvješće o radu JP“Komunalno“ Žepče za 2014. godinu.

Ovo izvješće je jednoglasno usvojeno i pohvaljeno, posebice iz razloga jer je poduzeće u prošloj godini, koja je bila izuzetno teška zbog prirodne nesreće, ostvarilo dobit u iznosu od 11.830,00 KM koje će biti utrošene u investicije poduzeća u ovoj godini. Direktor poduzeća Mirko Šumić, danas je odgovarao i na vijećničke upite vezane uz djelatnosti JP „Komunalno“ Žepče, od kojih su se neka pitanja odnosila na lokalnu deponiju Trebetović, Gradsku kotlovnicu i Sortirnicu čija je gradnja neupitna u narednom periodu.

Druga točka dnevnog reda „Izvješće o radu JU „Centar za socijalni rad“ Žepče, također je jednoglasno usvojena. Vijećnici su se složili da ova ustanova odlično funkcionira i da je njezina učinkovitost na visokom nivou. Kada su u pitanju financije ove ustanove, poslovali su pozitivno sa ostatkom od 18.586,00 KM, s tim da su ta sredstva od dječjeg doplatka na kome je rađena revizija i ista će biti isplaćena uz doplatak za 12. mjesec 2014. godine, nakon čega u blagajni, zaključno s 31.12.2014. godine, ostaje 0,00 KM. Inače, Centar se financira iz budžeta Općine kao osnivača u punom kapacitetu.

Izvješće o radu Općinskog pravobraniteljstva Žepče za 2014.godinu, također je jednoglasno usvojeno. Što se tiče Općinskog pravobraniteljstva u 2014.godini, postupalo se u skladu sa zakonom i tijekom čitave godine bilo je aktivno i surađivalo sa pretpostavljenima, kao i s drugim nadležnim tijelima, a sve u skladu s pozitivnim propisima.

Četvrta točka „Informacija o radu JP „Veterinarska stanica“ Žepče za 2014.godinu, usvojena je s 23. glasa za i 1. suzdržanim. O problemima i poteškoćama ovog poduzeća je govorio načelnik Mato Zovko, koji je naglasio da su dugovi u poduzeću dosegli vrijednost samog poduzeća. Budući da privatizacija nije urodila plodom u narednom periodu će se pokušati s neposrednom pogodbom o prodaji ili će se čak ići na stečaj, a možda čak i na likvidaciju. JP „Veterinarska stanica“ Žepče je procijenjena na 144.554,00 KM, a trenutno je u dugu 131.390,00 KM i taj dug raste svaki mjesec.

Na današnjoj sjednici je usvojena i informacija o Akcionom planu zaštite okoliša općine Žepče za period 2012.-2017., a također, su donesene i dvije Odluke o prijenosu prava vlasništva na državnom zemljištu na pravne osobe pogođene prirodnom nepogodom.

Do kraja sjednice usvojene su i dvije izmjene Regulacionog plana grada po zahtjevima građana, a također, je usvojen i obrazac za izvještavanje o radu stalnih radnih tijela Općinskog vijeća.

 

  • Hitovi: 193

Žepče: MK „United“ i „Biker Brummi-Hilfe“ dopremili vrijednu donaciju

Korisnička ocjena:  / 3

U utorak 19. svibnja 2015. godine, Moto klub „United“ i Biker Brummi-Hilfe u suradnji sa Eurobiker Charity Croatia i Eurobiker BiH, te OO Crvenog križa Žepče, dopremili su u općinu Žepče pet kamiona humanitarne pomoći namijenjene za Dom zdravlja i Srednju mješovitu školu „Žepče“.

Riječ je vrijednoj medicinskoj i školskoj opremi koju su njemački bajkeri prikupili u nešto manje od godine dana. Inače, ista organizacija je i prošle godine dostavila sličnu donaciju u naš grad, odmah nakon poplava, kada su dopremili opremu za SMŠ „Žepče“.

Predstavnike MK Uniteda, Biker Brummi-Hilfea i bajkerskih udruženja iz Hrvatske, Makedonije i Kosova u Žepču su dočekali Općinski načelnik Mato Zovko, predsjedavajući OV Muhamed Jusufović, pomoćnik za opću upravu Ilija Barešić, ravnatelj SMŠ Zijad Malićbegović, pomoćnik ravnatelja Ivica Penić, ravnatelj „Doma zdravlja sa stacionarom“ Žepče dr. Nikica Radić, zastupnik u Parlametnu Federacije, Oliver Radoš,kantonalni ministar financija Andrej Kajić, zastupnik u skupštini ZKD, Damir Jukić, predsjednik ŽO HDZ BiH Ivica Ćurić, predsjednik CK Žepče Marko Sinanović i brojni drugi gosti.

Ova humanitarna akcija  se provodi pod visokim pokroviteljstvom Martina Schulz-a (Euro parlament), dr.Joachima Gauck-a (Deutscher Bundestag), Zlatka Komadine (Primorsko-Goranski župan), Danijela Marušića (Brodsko-posavski župan), Zlatka Bogovića (Gradonačelnik N.Gradiške), Vojka Obersnela (Gradonačelnik Rijeke) i Mate  Zovko (Načelnik Općine Žepče).

Donaciju je osobno dovezao i uručio predsjednik organizacije Biker-Brummi-Hilfe  dr. Hermman Munzel sa svojim suradnicima.

Gospodin Munzel je i do sada puno pomagao ugroženim područjima širom jugoistočne Europe, a obzirom da je umirovljeni neuro-kirurg, većina donacije je usmjerena upravo žepačkom Domu zdravlja sa stacionarom.

Na kraju kulturno-zabavnog programa koji je jučer u Gradskoj kavani organiziran za bajkere uručene su i prigodne zahvalnice glavnim akterima ove priče, a uručili su ih načelnik Mato Zovko, ravnatelj Zijah Malićbegović i ravnatelj Nikica Radić.

 

 

  • Hitovi: 181

PREDSTAVA: DAME BIRAJU – U ŽEPČU 23.05.2015.

Korisnička ocjena:  / 0

Hit predstava 'Dame biraju' u produkciji Altteatra, koju je režirao Admir Glamočak i Amra Mehić pred žepačkom publikom igrat će 23. svibnja u Domu kulture sa početkom u 19,00 sati.

Riječ je o hit naslovu koji je, prije deset godina, doživio više od 70 izvođenja u BiH i inozemstvu.

Predstava govori o besposlenim mladićima koji u životu imaju višak slobodnog vremena i manjak financija, a sve se mijenja kada pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu.

Pored neprestano napete situacije koju nam predstava donosi, poseban začin daju plesne točke. Vrhunac predstave je završna koreografija pred samo skidanja glumaca 'do kraja' na opće zadovoljstvo publike.

Predstava je dio projekta 'Istrajati' koji Altteatar realizira u suradnji s partnerima 'Kroz prozor Fabrika' iz Beograda i Akademijom scenskih umjetnosti Sarajevo.

Uloge: Emir Fejzić, Enes Salković, Igor Skvarica, Adnan Goro, Davor Sabo, Amila Terzimehić, Sead Pandur

Režija: Admir Glamočak

Asistent režije: Amra Mehić

Kostimi i scena: Lejla Hodžić

Producent: Slaven Vidak

Ton i svjetlo: Irhan Hodžić i Rusmir Efendić

Garderoba: Nevzeta Musabegović

Subota 23.svibnja 2015.godine, Dom kulture Žepče – DAME BIRAJU

 

 

  • Hitovi: 99

Žepčaci na obilježavanju 70.obljetnice Bleiburške tragedije

Korisnička ocjena:  / 7

Na Bleiburškom polju obilježena je 70. godišnjica bleiburške tragedije u svibnju 1945. kada je komunistička jugoslavenska vojska likvidirala desetke tisuća pripadnika  Hrvatske vojske  i civila. Žepčaci su u velikom broju sudjelovali na obilježavanju ove tragedije tako što jer jedan dio u Bleiburg stigao organizirano autobusom dok je veliki broj naših sugrađana stigao osobnim vozilima.

Komemoracija, u organizaciji Počasnog bleiburškog voda i pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda Dragana Čovića koji se nakon misnog slavlja i obratio sudionicima obilježavanja ove tragedije.

Procjenjuje se da je ove godine na Bleiburgu bilo posjetitelja više nego proteklih godina. Austrijski mediji  govore o brojci od 65 tisuća posjetitelja, a policija je morala osigurati i dodatni prostor na livadama zbog velikog broja posjetitelja, koji su bili raspoređeni skroz od polja na kojem je bila komemoracija do grada Bleiburga – na gotovo dva kilometra ceste i livade.

Kardinal Bozanić predvodio je misu za sve žrtve Bleiburga i križnih putova. “Prije 70 godina, kada je veliki dio Europe i svijeta slavio oslobođenje od totalitarnih ideologija zla, mi mjesec svibanj 1945. pamtimo po strašnim pokoljima, zločinima protiv čovječnosti počinjenim pod znakom zvijezde petokrake”, izjavio je na bleiburškom polju.
“Danas smo se okupili na ovome polju gdje je započela bleiburška tragedija hrvatskoga naroda, taj zločin protiv čovječnosti što ga je sustavno izvršila jugoslavenska vojska pod znakom crvene zvijezde petokrake”, kazao je Bozanić u svojoj homiliji.
Popodne je održana molitva za žrtve islamske vjeroispovijesti koju je predvodio muftija Aziz Hasanović.

 

 

 

 

  • Hitovi: 723

U utorak 26. redovita sjednica Općinskog vijeća Žepče

Korisnička ocjena:  / 0

Za utorak 19. svibnja 2015. godine, sa početkom u 10,00 sati, zakazana je 26. redovita sjednica Općinskog vijeća Žepče. Sjednica će biti održana u sali OV Žepče u Domu kulture sa sljedećim dnevnim redom:

1.Izvještaj o radu JP“Komunalno“ d.o.o. Žepče u 2014. godini

2.Izvještaj o radu JU“Centar za socijalni rad“ Žepče za 2014. godinu

3.Izvještaj o radu Općinskog pravobraniteljstva Žepče za 2014. godinu

4.Informacija o radu JP“Veterinarska stanica“ Žepče za 2014. godinu

5.Akcioni plan zaštite okoliša općine Žepče 2012.-2017.

6.Odluka o odabiru korisnika po objavljenom Javnom natječaju za prijenos prava vlasništva na državnom zemljištu na pravne osobe pogođene prirodnom nepogodom na području općine Žepče

7.Odluka o odabiru korisnika po objavljenom Javnom natječaju za prijenos prava vlasništva na državnom zemljištu na pravne osobe pogođene prirodnom nepogodom na području općine Žepče

8.Prijedlog Odluke o pristupanju parcijalne izmjene Regulacionog  plana grada Žepče po zahtjevu Drago Sučić i Ivica Sučić

9.Prijedlog Odluke o usvajanju parcijalne izmjene Regulacionog plana grada Žepče po zahtjevu Elharun Saltaga

10.Usvajanje obrazaca za izvještavanje o radu stalnih radnih tijela Općinskog vijeća  

 

 

  • Hitovi: 117

Izdvojeno

Papa Franjo posjetit će BiH

Papa Franjo posjetit će BiH

Papa Franjo posjetit će Sarajevo 6. lipnja ove godine, ekskluzivno saznaje Večernji list. Odluka o dolasku Pape stigla je samo nešto više od mjesec dana nakon što ga je hrvatski...

02-02-2015 Hits:935 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more

Izdvojeno

Pogrešna matematika Izetbegovića i Komšića

Pogrešna matematika Izetbegovića i Komši…

Kada je sredinom studenog, prošle godine, zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović na sastanaku s liderom HDZ BiH Draganom Čovićem u Mostaru, pred novinarima izvadio tefter i počeo čitati sve Dodikove...

19-03-2015 Hits:634 Županija, BiH, okruženje, društvo ....

Read more

Vrijeme u Žepču

16°C

Žepče

Light Rain

Humidity: 80%

Wind: 3.22 km/h

  • 25 May 2015 14°C 9°C
  • 26 May 2015 18°C 9°C

Društvene mreže